Gmail levelezőrendszer Google csoportok
  Mezőnyárád község honlapjaBAZ megye honlapjaMagyarorszag.hu

Kezdőlap arrow Iskolánkról arrow Hagyományok arrow Szépkiejtési verseny
Szépkiejtési verseny PDF Nyomtatás E-mail
A verseny célja a magyar nyelv ápolása, a versek megszerettetése a tanulókkal.

Az 1980-90-es években kevesebb lehetősége volt az alsó tagozatos tanulóknak, hogy összemérjék tudásukat más iskolák diákjaival. Az akkori alsós munkaközösség tagjai úgy gondolták, hogy iskolánk névadójához - Szederkényi Anna írónőhöz - méltóan egy anyanyelvápoló versenyt indítanak a térség iskolai részére. A versenyt 1992-es év tavaszán rendeztük meg első alkalommal.

Az 1-2. osztályos tanulók vers- és mesemondás, a 3-4. osztályos tanulók vers-  és prózamondás, valamint hangos olvasás kategóriában mérhetik össze tudásukat előre megadott témakörben. Kötelező vers nincs.

A hangos olvasási verseny folyamán a versenykiírásban megadott mű egy részletét kell rövid felkészülés után felolvasniuk, amely tartalmában szintén igazodik a témakörhöz. A megadott műből az olvasás anyagát a meghívott - független  - zsűrielnök választja ki a verseny előtt, a felkészítő tanárok jelenlétében.

A témaköröket iskolánk alsós munkaközössége határozza meg minden évben. (Pl.: a család, szeretet, barátság, iskola, évszakok)

Kategóriánkét az első három helyezett könyvjutalomban részesül.

 

Életképek iskolánkról

20101019_1911834371_pict0008.jpg

Partnereink


 



 
© 2024 Szederkényi Anna Tagiskola Mezőnyárád hivatalos honlapja
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.