Jelenleg 1 vendég online
Gmail levelezőrendszer Google csoportok
  Mezőnyárád község honlapjaBAZ megye honlapjaMagyarorszag.hu

Kezdőlap arrow Ez történt... arrow Miénk itt a tér, avagy iskolánk új játszótérrel bővült
Miénk itt a tér, avagy iskolánk új játszótérrel bővült PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Vajdáné Pázmándi Judit   

Aszfaltra festett játékokkal vártuk az új tanévben diákjainkat, akik örömmel vették birtokukba a grundot. A színes játszótér hamar elnyerte a gyerekek - főként az alsósok - tetszését, nagy élvezettel használják minden szünetben és a szabadidős foglalkozásokon egyaránt. 
3 ugróiskola és 3 társasjáték készült diákjainknak az új épület és a kézilabda-pálya közötti útszakaszra. A 3 ugróiskolából 2 hagyományos, 1 pedig spirál alakú. A 3 társasjáték közül az egyik a Ki nevet a végén?, illetve malmozhatnak és egy Twisterrel is gazdagodott az udvar. A társasjátékok szabályai adottak, azonban az ugróiskolát saját szabályaik alapján is játszhatják a gyerekek.
 
Ezeken felül 3 homokozót is telepítettünk a kézilabda-pálya mellé. A traktorgumikat nemrég töltöttük fel homokkal, így ettől a héttől kezdve a lurkók már az új homokozószetteket is használhatják. (Bár eddig sem voltak útban nekik a gumiabroncsok, ugyanis jókat ugráltak rajtuk.)
 
Vajdáné Pázmándi Judit tanárnőnek nagyon sokat segített a felrajzolásban és a festésben Szajlai Gábor.  Pásztor Gréta és Tóth Ivett 8. osztályos tanulók, DÖK tagok is csatlakoztak szombaton délelőtt a festési munkálatokhoz.
 
Az udvari játékok nem valósulhattak volna meg támogatóink nélkül.
- A Nyárádi Ifjúságért Közalapítvány vásárolt 30.000 Ft értékben betonfestéket és egyéb udvari játékokat, melyeket a szabadfoglalkozások idején használhatnak majd tanulóink. Kaptak még a közalapítványtól  4 frizbit, 2 homokozó szettet, 1 tekét, 2 mini golfot, 2 karikadobálót is, és 4 teniszütőt labdákkal.
- A Mezőkövesdi Festék Áruház is támogatta iskolánkat, ugyanis ingyen adta a színező pasztákat, amivel színesebbé varázsoltuk az iskola udvarát, valamint 10% kedvezményt is biztosított a betonfesték árából.
- Bárdos Szabolcs polgármester úr 3 traktorgumit hozott, amelyekbe 2m3 homokot adományozott Dusza Bertalan (mezőkövesdi Vasudvar).
- Vighné Kovács Márta tanárnő 1 labdát ajándékozott a gyerekeknek, míg Vajdáné Pázmándi Judit tanárnő 1 labdával és 1 homokozó szettel járult hozzá ahhoz, hogy a szabadidős foglalkozások alkalmával jól érezhessék magukat a lurkók.
 
A játékok diákjaink változatos szórakozását szolgálják. Kérjük a kedves szülőket, hogy segítsék a munkánkat azzal, hogy otthon Önök is figyelmeztetik gyermekeiket arra, hogy vigyázzanak az iskolai játékokra is, hogy minél tovább használhassák őket. A játékokat a napközis vagy a szabadidős tanárnőktől kérhetik el és 12:35-14:00 között használhatják. Az ugróiskolákat és a Twistert természetesen a tanórák közötti szünetekben is használhatják. A Twister játéktábláját a tanáriból lehet elkérni és szünet végén, sorakozónál az ügyeletes pedagógusnak kell visszaadniuk. Mindig az a felelős a játékokért, aki elkéri. Neki kell felelnie azért, hogy a játékok hiánytalanul és hibátlan állapotban kerüljenek vissza a helyükre, a kistornaterem melletti szekrénybe. Továbbá hívják fel gyermekeik figyelmét arra is, hogy játék közben vigyázzanak egymás testi épségére, ne zavarják a játszó társaikat. Osztozzanak meg a játékokon, hogy mindenki örömét lelhesse bennük. Mindig beszéljék meg, ki mit szeretne, ne vesszenek össze a játékokon, tartsák be a játékszabályokat, azokat is, amiket ők maguk határoznak meg.
 
A Szederkényi Anna Tagiskola tantestülete azt kívánja, hogy gyermekeik érezzék nagyon jól magukat és sokáig használni tudják az új játékokat, ezért tisztelettel megkérjük az udvarra betérő lakosokat a játékok rendeltetésszerű használatára. 
 
 
 
 
< Előző   Következő >

Életképek iskolánkról

20120308_2024938892_sdc11173.jpg

Partnereink


 



 
© 2024 Szederkényi Anna Tagiskola Mezőnyárád hivatalos honlapja
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.